Arvoisa taksiautoilija!

Taksin matkustamoa kuvaavan kameran kuvamateriaalista muodostuu henkilörekisteri ja henkilörekisterillä pitää olla rekisterin ylläpitäjä. Rekisterin ylläpitäjä määrittelee mihin tarkoitukseen tietoja kerätään ja miten tietoja käsitellään.

Jos taksiautossa on auton sisätiloja kuvaava kamera, autossa tulee lain mukaan aina olla kameravalvonnasta kertova tarra. Tarran tekstistä tulee ilmetä, kuka toimii kameran datasta koostuvan rekisterin ylläpitäjänä ja miten kuvatallenteita kerätään ja käsitellään.

Bexor Oy:n tarjoama maksullinen turvakamerapalvelu

Bexorin toimittaman turvakamerapalvelun hinta on 15 € / kk / auto. Bexor laskuttaa palvelusopimuksen 6 kk välein etukäteen.

Palvelu sisältää:

  • toimii rekisterin ylläpitäjänä autokameroiden tallentamien henkilötietojen käsittelyyn liittyen
  • laatii taksiautoja koskevan kameravalvonnan tietosuojaselosteen ja vastaa keskitetysti asiaan liittyviin kyselyihin
  • suunnittelee ja toimittaa autojen ikkunoihin liimattavat, kameravalvonnasta kertovat tarrat ja toimittaa ne autoilijoille
  • toimittaa autokameroiden käyttöohjeet autoilijoille
  • toimittaa keskitetysti autokameroiden kuvamateriaalin poliisille, mikäli poliisi pyytää turvakameran dataa nähtäväkseen
  • tarjoaa autoilijoille puhelinkonsultointia (15 minuuttia/ vahinko) kolaritapauksiin liittyvissä kysymyksissä (arkisin 08.00-16.00)
  • tarjoaa autoilijoille erilaisiin vahinkoihin ja epäselviin tapauksiin liittyvää tutkintapalvelua erillistä korvausta vastaan

Lue sopimuspohja tästä

Kameran käyttöohjeet takseihin

Mikäli autoilija haluaa tehdä palvelusopimuksen Bexor Oy:n kanssa ja autossa on asennettuna kamera, autoilijan pitää toimittaa Bexor Oy:n pyytämät selvitykset kamerasta ja sen ominaisuuksista ennen palvelusopimuksen voimaantuloa. Bexor Oy tarkastaa, että kamera on ominaisuuksiltaan laillinen.

Kun autossa on Bexor Oy:n tarkastama ja hyväksymä kamera, tai kun kameran asentaja on lähettänyt uudesta asennetusta kamerasta asennustodistuksen Bexorille ja palvelusopimus on autoilijan ja Bexorin allekirjoittama, Bexor lähettää autoilijalle ensimmäisen 6 kk:n laskun. Kun lasku näkyy maksettuna Bexorin tilä,ill Bexor ilmoittaa autoilijalle, mistä kameravalvonnasta kertova tarra on noudettavissa.

Turvakameratarjous

Jos autossa ei ole lain mukaista, hyväksyttyä turvakameraa, Bexor Oy suosittelee takseihin tarkoitettua BlackVue DR590X-2CH IR kamerapakettia. 

Kamerapakettiin kuuluu 2 kameraa, joista toinen kuvaa auton sisätilaa ja toinen auton edessä olevaa liikennettä. Kameroiden lisäksi pakettiin kuuluu 128GB muistikortti, muistikortin suojakotelo ja kaikki asennustarvikkeet.

Kamerapaketin hinta 349 € alv 0 %. Kameran voi myös vuokrata hintaan 29 € alv 0 % / kk (minimi vuokra-aika 12 kk). Bexor laskuttaa kameran 6 kk välein etukäteen. Kameran asennus ei sisälly hintaan.

Lue lisää kamerasta

Taksikamerapalvelun tilaus

Samalla lomakkeella voit myös halutessasi tilata kameran.

Tilaa

Tilaa pelkkä kamera

Takseihin tarkoitettu BlackVue DR590X-2CH kamerapaketti. 

Tilaa

Tiedustelut:
taksikamera@bexor.fi

Taksikamerapalvelun tilaus

Samalla lomakkeella voit myös halutessasi tilata kameran.

Tilaa

Tilaa pelkkä kamera

Takseihin tarkoitettu BlackVue DR590X-2CH kamerapaketti. 

Tilaa

Tiedustelut:
taksikamera@bexor.fi