Arvoisa taksiautoilija!

Taksin matkustamoa kuvaavan kameran kuvamateriaalista muodostuu henkilörekisteri ja henkilörekisterillä pitää olla rekisterin ylläpitäjä. Rekisterin ylläpitäjä määrittelee mihin tarkoitukseen tietoja kerätään ja miten tietoja käsitellään.

Jos taksiautossa on auton sisätiloja kuvaava kamera, autossa tulee lain mukaan aina olla kameravalvonnasta kertova tarra. Tarran tekstistä tulee ilmetä, kuka toimii kameran datasta koostuvan rekisterin ylläpitäjänä ja miten kuvatallenteita kerätään ja käsitellään.

Bexor Oy:n tarjoama maksullinen turvakamerapalvelu

Bexorin toimittaman turvakamerapalvelun ja BlackVue kamerapaketin yhteishinta on 39 € alv 0% / kk / auto. Bexor laskuttaa palvelusopimuksen 6 kk välein etukäteen. Palvelun voi myös yhdistää autoon mahdollisesti aiemmin asennettuihin kameroihin.

Palvelu sisältää:

  • toimii rekisterin ylläpitäjänä autokameroiden tallentamien henkilötietojen käsittelyyn liittyen
  • laatii taksiautoja koskevan kameravalvonnan tietosuojaselosteen ja vastaa keskitetysti asiaan liittyviin kyselyihin
  • suunnittelee ja toimittaa autojen ikkunoihin liimattavat, kameravalvonnasta kertovat tarrat ja toimittaa ne autoilijoille
  • toimittaa autokameroiden käyttöohjeet autoilijoille
  • toimittaa keskitetysti autokameroiden kuvamateriaalin poliisille, mikäli poliisi pyytää turvakameran dataa nähtäväkseen
  • tarjoaa autoilijoille puhelinkonsultointia (15 minuuttia/ vahinko) kolaritapauksiin liittyvissä kysymyksissä (arkisin 08.00-16.00)
  • tarjoaa autoilijoille erilaisiin vahinkoihin ja epäselviin tapauksiin liittyvää tutkintapalvelua erillistä korvausta vastaan

Lue sopimuspohja tästä

Kameran käyttöohjeet takseihin

Mikäli autoilija haluaa tehdä palvelusopimuksen Bexor Oy:n kanssa ja autossa on asennettuna kamera, autoilijan pitää toimittaa Bexor Oy:n pyytämät selvitykset kamerasta ja sen ominaisuuksista ennen palvelusopimuksen voimaantuloa. Bexor Oy tarkastaa, että kamera on ominaisuuksiltaan laillinen.

Kun autossa on Bexor Oy:n tarkastama ja hyväksymä kamera, tai kun kameran asentaja on lähettänyt uudesta asennetusta kamerasta asennustodistuksen Bexorille ja palvelusopimus on autoilijan ja Bexorin allekirjoittama, Bexor lähettää autoilijalle ensimmäisen 6 kk:n laskun. Kun lasku näkyy maksettuna Bexorin tilillä Bexor ilmoittaa autoilijalle, mistä kameravalvonnasta kertova tarra on noudettavissa.

Turvakamerapalvelu

Jos autossa ei ole lain mukaista, hyväksyttyä turvakameraa, Bexor Oy suosittelee takseihin suunniteltua BlackVue kamerapakettia. 

Kamerapakettiin kuuluu 2 kameraa, joista toinen kuvaa auton sisätilaa ja toinen auton edessä olevaa liikennettä. Kameroiden lisäksi pakettiin kuuluu 256GB muistikortti, muistikortin suojakotelo ja kaikki asennustarvikkeet.

Taksikamerapalvelu + BlackVue kamerapaketti 39 € alv 0 % / kk. Minimi sopimusaika 24 kk. Bexor laskuttaa palvelun 6 kk välein etukäteen. Kameran asennus ei sisälly hintaan. Sopimusaikaa voidaan jatkaa 24 kk sopimusajan jälkeen 12 kk kerrallaan.

Palvelun voi myös yhdistää autoon mahdollisesti aiemmin asennettuihin kameroihin.

Lue lisää kamerasta

Taksikamerapalvelun tilaus

Tilaa

Tiedustelut:
taksikamera@bexor.fi

Taksikamerapalvelun tilaus

Samalla lomakkeella voit myös halutessasi tilata kameran.

Tilaa

Tilaa pelkkä kamera

Takseihin tarkoitettu BlackVue DR590X-2CH kamerapaketti. 

Tilaa

Tiedustelut:
taksikamera@bexor.fi