Arvoisa Taksi Helsingin autoilija!

Taksi Helsinki on aiemmin hankkinut tilausvälityksessään oleviin taksiautoihin yhteishankintana turvakameroita, ja muun ohella toiminut yhteisrekisterinpitäjänä niiden hallinnointiin liittyvässä henkilötietojen käsittelyssä. Viimeisimmän Taksi Helsingin autoilijoiden yhteishankinnan kameratoimittajana toimi Bexor Oy (ns. uudet kamerat).

Jos taksiautossa on auton sisätiloja kuvaava kamera, auton ikkunassa tulee lain mukaan aina olla kameravalvonnasta kertova tarra.  Tarran tekstistä tulee ilmetä, kuka toimii kameran datasta koostuvan rekisterin ylläpitäjänä ja miten kuvatallenteita käsitellään.

Taksi Helsinki Oy ja Bexor Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan 1.2.2023 alkaen Bexor Oy tarjoaa Taksi Helsingin autoilijoille kaikki turvakameroihin liittyvät palvelut.

Jatkossa Taksi Helsinki ei siis tule toimimaan enää turvakameroiden hankintaan tai niiden hallintaan (mukaan luettuna henkilötietojen käsittely) liittyvissä tehtävissä, vaan turvakameroiden operointivastuu siirtyy Bexor Oy:lle.

 

Bexor Oy:n tarjoama maksullinen turvakamerapalvelu

Bexorin toimittaman turvakamerapalvelun hinta on 15 € / kk / auto. Bexor laskuttaa palvelusopimuksen 6 kk välein etukäteen.  

Palvelu sisältää:

  • toimii rekisterin ylläpitäjänä autokameroiden tallentamien henkilötietojen käsittelyyn liittyen
  • laatii TH:n autoja koskevan kameravalvonnan tietosuojaselosteen ja vastaa keskitetysti asiaan liittyviin kyselyihin
  • suunnittelee ja toimittaa TH:n autojen ikkunoihin liimattavat, kameravalvonnasta kertovat tarrat ja toimittaa ne autoilijoille (vanhat tarrat on poistettava viimeistään 31.01.2023)
  • toimittaa autokameroiden käyttöohjeet autoilijoille
  • toimittaa keskitetysti autokameroiden kuvamateriaalin poliisille, mikäli poliisi pyytää turvakameran dataa nähtäväkseen
  • tarjoaa TH:n autoilijoille puhelinkonsultointia (15 minuuttia/ vahinko) kolaritapauksiin liittyvissä kysymyksissä (arkisin 08.00-16.00)
  • tarjoaa TH:n autoilijoille erilaisiin vahinkoihin ja epäselviin tapauksiin liittyvää tutkintapalvelua erillistä korvausta vastaan

Lue sopimuspohja tästä

 

Jos Taksi Helsingin autossa on asennettuna sisätilaa kuvaava kamera, autoilijan pitää valita ennen 1.2.2023

  • ostaako hän palvelun Bexor Oy:ltä vai
  • toimiiko hän itse autokameran keräämästä datasta muodostuvan rekisterin ylläpitäjänä eri velvollisuuksineen.

Mikäli autoilija haluaa tehdä palvelusopimuksen Bexor Oy:n kanssa ja autossa on ennen 1.2.2023 asennettu kamera, autoilijan pitää toimittaa Bexor Oy:n pyytämät selvitykset kamerasta ja sen ominaisuuksista ennen palvelusopimuksen voimaantuloa. Bexor Oy tarkastaa, että kamera on ominaisuuksiltaan laillinen.

Kun autossa on Bexor Oy:n tarkastama ja hyväksymä kamera, kameran asentaja on lähettänyt asennustodistuksen Bexorille ja palvelusopimus on autoilijan ja Bexorin allekirjoittama, Bexor lähettää autoilijalle ensimmäisen 6 kk:n laskun. Kun lasku näkyy maksettuna Bexorin tilillä, Bexor lähettää autoilijalle kameravalvonnasta kertovan tarran kiinnitettäväksi auton ikkunaan.

 

Turvakamerapakettitarjous

Jos autossa ei ole lain mukaista, hyväksyttyä turvakameraa, Taksi Helsinki ja Bexor Oy suosittelevat BlackVue DR590X-2CH IR kamerapakettia.

Kamerapakettiin kuuluu 2 kameraa, joista toinen kuvaa auton sisätilaa ja toinen auton edessä olevaa liikennettä. Kameroiden lisäksi pakettiin kuuluu 128GB muistikortti, muistikortin suojakotelo ja kaikki asennustarvikkeet.

Taksi Helsingin sopimushinta 349 € alv 0 %. Kameran voi myös vuokrata hintaan 29 € alv 0 % / kk (minimi vuokra-aika 12 kk). Kameran asennus ei sisälly hintaan.

Lue lisää kamerasta

Palveluiden ja kameroiden tilaukset

Tilaa

Tiedustelut:
taksikamera@bexor.fi